Usposabljanje TOSCA za podporo organizacijam pri prostovoljskih aktivnostih

Vabljeni k udeležbi na usposabljanju TOSCA, namenjenemu podpori organizacijam, ki sodelujejo pri akcijah prostovoljstva v okviru programa Evropska solidarnostna enota.

Usposabljanje bo potekalo od 8. do 12. novembra v mestu Drač v Albaniji. Namen usposabljanja je nuditi podporo in krepiti zmogljivosti organizacij, ki imajo aktivno vlogo znotraj prostovoljskih akcij Evropske solidarnostne enote ter na ta način zagotoviti kakovost in učinke prijavljenih projektov.

Na usposabljanju je zaželena udeležba posameznikov, ki:

  • so vključeni v prostovoljske akcije znotraj programa Evropska solidarnostna enota,
  • so povezani z organizacijami ali ustanovami, ki imajo znak kakovosti za prostovoljstvo (ali akreditacijo za prostovoljstvo v programu Erasmus+),
  • so zavezani in imajo ključno vlogo pri zagotavljanju pogojev za visoko kakovostne dejavnosti, skrbi za doseganje pozitivnih učinkov prostovoljskih aktivnosti v njihovi skupnosti ter
  • ustvarjanju učnih priložnosti znotraj organizacije in za prostovoljce.

Celoten dogodek bo izveden ob podpori predstavnika SALTO SEE, Andreja Troha.

V primeru, da bodo omejitve, povezane s še trajajočo pandemijo COVID-19, vplivale na izvedbo in udeležbo na dogodku tako, da ga ne bi bilo mogoče izvesti v živo, bo usposabljanje potekalo preko spleta med 8. in 18. novembrom.

Na usposabljanje se lahko prijavite tukaj do 30. septembra. 

Vir: Movit