Usposabljanje za Finskem za mladinske delavce in delavke

V okviru projekta DODAJ društvo PiNA išče dve strastni mladinski delavki ali mladinska delavca, ki sta pripravljena_i sprejeti izziv in spreminjati svet okoli sebe. Ponujajo priložnost, da se z njimi udeležite brezplačnega usposabljanja na Finskem, se seznanite s pomenom aktivne participacije mladih in naučite, kako izvesti IDEATON, inovativno metodo za spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi.

Njihov projekt ima enostavno, a pomembno poslanstvo: omogočiti mladim, da se aktivno vključijo v lokalno demokracijo. Z metodologijo IDEATON jim želijo odpreti vrata, da svoje ideje delijo s tistimi, ki o njihovi prihodnosti lahko odločajo.

Na usposabljanju na Finskem boste spoznali, kako sodelovati s predstavniki občine, voditi neformalne delavnice, motivirati mlade, vključevati osebe z manj priložnostmi. Največji poudarek bo na spoznavanju metode IDEATON. Na usposabljanju boste spoznali vse korake za uspešno organizacijo IDEATONA in oblikovali akcijski načrt za morebitno izvedbo v lokalnem okolju. V naslednjem letu boste namreč imeli priložnost, da v sodelovanju z njimi in lokalno oblastjo organizirate IDEATON, ki bo mladim omogočil vplivati na lokalno okolje.

Usposabljanje bo potekalo od 5. do 11. novembra. Prijavite pa se lahko do 20. septembra.

Več informacij ter prijavnico najdete tukaj.

Vir: PiNA