Vabilo na delavnico za pridobitev znaka kakovosti v programu ESE

Delavnica bo izvedena v okviru nacionalnega dogodka Ključ do vključenosti: poiščimo priložnosti za vključevanje v program ESE, ki bo v Ljubljani potekal 5. in 6. novembra 2018. 

Delavnica bo potekala drugi dan dogodka (6. novembra) med 9.30 in 17.30. 

Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznate program Evropska solidarnostna enota (ESE) ter da se kakovostno pripravite na izpolnjevanje vloge za gostiteljsko in/ali podporno organizacijo. S to delavnico želi Nacionalna agencija spodbuditi večje poznavanje in višjo kakovost projektov ESE, tako na področju prostovoljstva kot pripravništva in delovnih mest.

Delavnica je namenjena tako novim organizacijam, ki jih zanima več informacij o programu Evropska solidarnostna enota in pridobitev znaka kakovosti kot tudi organizacijam z obstoječo akreditacijo za prostovoljstvo, ki pa želijo v kratkem pridobiti znak kakovosti za pripravništva in delovna mesta. Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del obsega predstavitev programa in znaka kakovosti, praktični del pa delo po skupinah, kjer bomo spoznavali novosti, spremembe in specifike programa ESE ter pregled vloge za znak kakovosti. 

Prijave udeležencev sprejemajo preko elektronskega obrazca do 28. oktobra 2018. Prijavite se lahko samo na delavnico (drugi dan) ali na celoten dogodek (oba dni). Za tiste, ki se boste udeležili celotnega dogodka bodo zagotovili prenočitev.

V okviru priprav na pridobitev znaka kakovosti vam priporočajo, da preučite Vodnik po programu Evropska solidarnostna enota in zbrane informacije o Znaku kakovosti.