Vabilo: Prihodnost digitalne preobrazbe v Evropi

European Citizens Action Service, Konzorcij vsebinskih mrež Slovenije in Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo vabijo na spletni dogodek, na katerem bodo naslovili posledice digitalizacije in poiskali odgovore na izzive, ki jih le-ta prinaša za različna področja družbe.

Dogodek, ki se navezuje na razprave v okviru Konference o prihodnosti Evrope in predsedovanja Slovenije Svetu EU, bo potekal v sredo, 6. oktobra, od 14.00 do 15.30.

Deležniki civilne družbe in odločevalci bodo vprašanje sedanjih in prihodnjih politik ter ukrepov digitalne preobrazbe v Evropi obravnavali z vidika digitalne demokracije, digitalnega izobraževanja, digitalnih pravic in digitalne varnosti.

Dogodek predstavlja del širše razprave v okviru Konvencije civilne družbe o prihodnosti Evrope, ki poteka prek spletne platforme. Zainteresirane organizacije lahko na platformi objavijo svoje predloge in zamisli o prednostnih nalogah, na katere bi se morala Evropska unija v naslednjih nekaj letih osredotočiti okviru evropske digitalne preobrazbe.

Skupina za digitalno preobrazbo pri Konvenciji civilne družbe bo prek spletne platforme zbrane predloge organizacij civilne družbe vključila v politike EU, ki se izvajajo v okviru strategije “Evropa, pripravljena na digitalno dobo”. Cilj strategije je okrepiti digitalno suverenost EU in določiti standarde na področju podatkov, tehnologije in infrastrukture, z jasnim poudarkom na izobraževanju, etiki, temeljnih pravicah in evropskih vrednotah.

Spletni dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Organizatorji dogodka prosijo za potrditev udeležbe prek spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo