Vse, kar morate vedeti o delu s prostovoljci v nevladni organizaciji

CNVOS vabi na delavnico, ki bo 13. oktobra 2021 in bo potekala preko spleta. Na delavnici vam bo Matej Verbajs, pravni svetovalec in nekdanji vodja pravne službe CNVOS, predstavil vse, kar morate vedeti o prostovoljskem delu v nevladnih organizacijah. 

Seznanili se boste z omejitvami prostovoljskega dela, pa tudi s finančnimi in davčnimi vidiki izplačevanja stroškov prostovoljcem.

Ob tem boste izvedeli tudi, kako postati prostovoljska organizacija ter katere ugodnosti in obveznosti iz tega izhajajo, kdaj potrebujete pisen sporazum o prostovoljskem delu in kdaj ne, in katero delo lahko opravljajo prostovoljci.

Na delavnici se boste naučili tudi, kdaj in kako prostovoljcu povrniti materialne stroške in kaj to pomeni z davčnega vidika. Na koncu pa boste tisti, ki to še niste, lahko ocenili, ali sploh postati prostovoljska organizacija.

Delavnica je namenjena prostovoljskim nevladnim organizacijam in tistim, ki boste to šele postale. Namenjena je predvsem predsednikom, vodjem programov in tistim, ki skrbijo za kadrovske zadeve v svoji nevladni organizaciji ter vodijo in organizirajo delo s prostovoljci.

Prijavite se lahko tukaj do 10. 10. 2021.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: CNVOS