Youth Wiki poletni izziv nagrajuje

Movit obvešča, da je ponovno aktualen Youth Wiki izziv, s katerim boste imeli možnost prevzeti vlogo odločevalca in prelistati prav posebno enciklopedijo, ki vas bo navdihnila pri iskanju primerov dobrih praks za nudenje boljše podpore mladim.

Youth Wiki je namreč spletna enciklopedija nacionalnih mladinskih politik, ki nudi izčrpen nabor informacij o nacionalnih strukturah, politikah in ukrepih za mlade iz 29 evropskih držav.

Namen Youth Wiki platforme je oblikovanje z dokazi podprtih politik in ukrepov. Vsi podatki so zbrani v 10 poglavjih, znotraj katerih je omogočeno hitro in pregledno raziskovanje mladinskih politik posameznih držav, kot tudi njihova medsebojna primerjava. Na ta način se poleg krepitve poznavanja mladinskih politik spodbuja tudi prenos dobrih praks in vzajemno učenje med evropskimi državami na področju mladinskih politik.

Tokratni Youth Wiki izziv naj vas spodbudi k razmišljanju o izzivih, ki bi jih v okviru mladinskih politik radi naslovili, in iskanju najustreznejših rešitev zanje.

Predstavljajte si, da ste v vlogi odločevalca. Kaj bi vi naredili? Kateri bi bil prvi ukrep v smeri podpore mladim, ki bi ga uvedli?

Pomagajte si s spletno enciklopedije nacionalnih mladinskih politik Youth Wiki in med primeri dobrih praks iz drugih držav poiščite ukrep, program ali politiko za mlade, ki bi jo/ga po vašem mnenju morali izvajati tudi v Sloveniji. Svoj odgovor zapišite pod objavo na Facebook strani Zavoda Movit, v kateri je bil izziv tudi zastavljen.

V okviru izziva, ki bo potekal od 17. avgusta od 30. septembra, so za sodelujoče pripravili posebno nagrado. Ob zaključku izziva bodo med vsemi prejetimi odgovori izžrebali 5 nagrajenk_cev, ki bodo prejeli prav poseben nahrbtnik, s katerim boste lahko uspešno zakorakali novim izzivom naproti. Žrebanje bo potekalo 30. septembra ob 12.00. V izzivu lahko sodelujejo polnoletni državljani Republike Slovenije. 

Rok prijave je podaljšan do 15. oktobra!

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Movit