Zaključna prireditev Prostovoljec leta 2016

Mladinski svet Slovenije (MSS) pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta. Prireditev bo gostil častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta predsednik RS Borut Pahor.

Letos bodo tako že petnajstič zapored podeljena priznanja in Naj nazivi prostovoljcem in prostovoljkam ter prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta 2016. Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil februarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2016. V letošnjem natečaju so namenili posebno pozornost mednarodnemu prostovoljnemu delu, za katero podeljujejo tudi posebno priznanje.

Podelili bodo naslednje nazive: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter posebno priznanje za mednarodno prostovoljstvo in 2 priznanji za posebne dosežke. Imena nagrajencev bodo znana šele na sami podelitvi.

Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Mladinske mreže MaMa, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstva za javno upravo, Fakultete za socialno delo v Ljubljani, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Mladinskega sveta Slovenije ter nacionalnih mladinskih organizacij.

Prireditev bo v torek, 20. junija 2017 ob 17.00 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Več najdete tukaj.