Izšla je nova zbirka iger “Kaj me osreči”

Mladi zmaji vsako leto objavijo razpis “Kaj je dobro in je lahko še boljše?”, s katerim mlade spodbudijo, da prijavijo svoje ideje projektov, s katerimi želijo vplivati na življenje v mestu, bodisi v svoji ulici, četrtni skupnosti, na ulici ali pred blokom. Mladi stari do 29 let tako dobijo priložnosti, da s podporo Mladih zmajev uresničijo idejo in soustvarjajo utrip mesta.

Tako je lansko leto podporo za izpeljavo projekta dobila tudi ideja, da bi izdelali družabno igro Kaj me osreči. Povod za igro so bile simpatične kartice Kaj me osreči, ki že vrsto let izhajajo pod okriljem Ljubljanske mreže info točk, katere koordinator je Info center ŠKUC.

Na začetku smo imeli idejo, ki nam ponoči ni pustila spati in ki se nam je vsake toliko čez dan prikradla v misli in nam govorila, “naredi že nekaj z menoj”. In dovolj je, da imaš idejo in malo volje, in vse stvari se lahko zgodijo. Seveda je super, če imaš na voljo tudi razpis Mladih zmajev ter njihovo mentorstvo, ker je pot od ideje do končnega izdelka lažja in hitrejša.

Projekt je izpeljala ekipa Info centra ŠKUC in nastala je zbirka iger Kaj me osreči. Igra je sestavljena iz kartic Kaj me osreči in kratkega priročnika, ki mladinskim delavcem ponuja nekaj predlogov, kako lahko kartice uporabljajo pri svojem delu.

Zbirka iger je namenjena vsem, ki bi si radi vsake toliko časa zapolnili proste urice in se poigrali s prijatelji ter mladinskim delavcem, ki želite z mladimi kreativno preživeti čas.

Če se želite tudi v vaši organizacijami poigrati z zbirko iger Kaj me osreči, nam pišite na info.center@skuc.org. Zbirka iger je brezplačna.