Hitreje, višje, močneje: Okrogla miza o športu v Ljubljani

Vabljeni na okroglo mizo Mladinskega sveta Ljubljane o športu v Ljubljani z naslovom “Hitreje, višje, močneje”, ki bo v sredo, 6. 12. 2017 ob 17.00, v Hiši športa na Bregu.

Šport je vedno bolj pomembna dejavnost, ki bogati življenje posameznika. So vse oblike fizične aktivnosti, ki prispevajo k telesni pripravljenosti, duševnemu zdravju ter družbeni interakciji. S svojimi pozitivnimi učinki in vzorniki motivira, vzgaja ter uči samodiscipline.

Z odločevalci in strokovnjaki s področja športa v Ljubljani ter tudi poslušalci bo v okviru strukturiranega dialoga potekala debata kakšne so možnosti za profesionalno ali rekreativno udejstvovanje za mlade v Ljubljani ter kakšen vpliv ima šport na zdravje oz. zdrav način življenja. Nekaj pozornosti bodo namenili tudi idejam in izzivom pri pripravi morebitne nove strategije razvoja športa v Ljubljani in vprašanju uspehov vrhunskih in profesionalnih športnikov ter izzivom, ki jih to področje odpira mladim.

Namen dogodka je promocija možnosti, ki jih nudi MOL oz. so na voljo mladim v Ljubljani, seznanitev z aktivnostmi in prizadevanji, ki na tem področju potekajo, ter spodbuda mladim, da se bolj športno angažirajo – predvsem v obdobju po končani osnovni in srednji šoli. Hkrati pa seveda zanimiva debata o športu v Ljubljani na splošno.

Vabljeni vsi, ki želite prisluhniti razpravi, izraziti svoje mnenje, postaviti vprašanja ali pa deliti svoje izkušnje.

Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Dogodek lahko podprete in delite s prijatelji tudi na Facebooku. Najdete ga tukaj.