2. Cirkuška stičišča – Simpozij o cirkuški pedagogiki

Slovensko združenje za cirkuško pedagogiko – Cirkokrog vabi na simpozij o cirkuški pedagogiki, ki bo potekal 16. in 17. junija v Ljubljani.

Namen srečanja je medsebojno spoznavanje in povezovanje ljudi, ki na različnih področjih uporabljajo cirkuško pedagogiko. Bodisi so to učitelji_ce na šolah, mladinski_ke delavci_ke, vzgojitelji_ce, delovni_e terapevti_e, socialni_e pedagogi_nje, sociali_e delavci_ke, svetovalni_e delavci_ke, specialni_e pedagogi_nje, študenti_ke in vsi drugi, ki delujejo tudi na drugih področjih ali pa jih ta tema preprosto zanima.

Elemente cirkusa lahko uporabljamo na različnih področjih: za prinašanje nasmeha, učenje socialnih in skupinskih veščin, ozaveščanje lastnega telesa, prostočasno aktivnost, druženje, pridobivanje samozavesti, sprostitev, in še. Cirkus se tako povezuje s področji pedagogike, socialne pedagogike, mladinskega dela, prostočasnih aktivnosti, socialnega dela, športne vzgoje, umetnostne vzgoje in drugega.

Letošnja gostja simpozija je Marjolein Wagter iz Nizozemske, cirkuška pedagoginja s 25-letnimi izkušnjami dela v mladinskem in socialnem cirkusu, sodelavka pri projektih mrež CARAVAN in EYCO, programih Circus transformation: kurikulum za cirkuške trenerje socialnega cirkusa in PEYC: professionalising european youth circus, kurikulum za cirkuške trenerje mladinskega cirkusa.

Prijavite se lahko tukaj. Preberite si več tukaj.