Anketa o uporabi programske opreme in storitev v nevladnih organizacijah

Partnerji projekta Na-prostem.si vabijo zaposlene, sodelavce in prostovoljce v nevladnih organizacijah k izpolnjevanju vprašalnika o uporabi programske opreme in storitev. 

Cilj raziskave je ugotoviti stanje uporabe prosto dostopnih in plačljivih računalniških programov pri delovanju NVO ter njihov odnos do (odprtokodnega) prostega programja in storitev, vključno s pogoji ali potrebami za njihovo (potencialno) rabo.

Sestavlja ga 21 vprašanj zaprtega tipa, njegovo izpolnjevanje traja predvidoma 15 minut.

V veliko pomoč jim bo, če boste izpolnili vprašalnik ter njegovo povezavo delili s svojimi zaposlenimi /sodelavci/prostovoljci, posredovali NVO-jem, ki so na adremah vaših organizacij ter delili na svojih družbenih omrežjih in/ali jo vključili v svoj novičnik.

Tovrstna raziskava stanja in potreb za uporabo prostega programja in storitev v Sloveniji še ni bila izvedena, zato bodo njeni rezultati pomembno prispevali k boljšemu razumevanju odnosa in poznavanju odprtokodnega programja in storitev v NVO sektorju.

Rezultati anketne raziskave projekta Na-prostem.si bodo uporabljeni za postavitev digitalne platforme za informiranje in rabo odprtokodnega programja in storitev ter za kakovostno izvedbo brezplačnih izobraževanj za NVO o prostem programju in storitvah.

Vprašalnik je dostopen tukaj.

Več o projektu Na-prostem.si lahko preberete tukaj.

Vir: CNVOS