Bliža se rok za oddajo letnega poročila za društva in davčnega obračuna za vse NVO

Do 31. marca morajo vsa društva oddati letno poročilo na AJPES. Vse NVO morajo do istega roka oddati tudi davčni obračun na FURS. Tako letno poročilo kot davčni obračun morajo oddati vse NVO, tudi če v preteklem letu niso bile aktivne.

Do 31. marca morajo vse pravne osebe poskrbeti za oddajo svojega davčnega obračuna za preteklo leto. Davčni obračun morajo oddati vse NVO, ne glede na to, ali so v preteklem letu opravljale kakšno dejavnost in ne glede na to, ali so imele obdavčljive prihodke. Davčni obračun se odda na posebnem obrazcu elektronsko preko eDavkov. Več o tem lahko preberete tukaj.

Do 31. marca morajo vsa društva (razen največjih z več kot 1,000.000 evrov letnih prihodkov) oddati tudi letno poročilo. Več informacij lahko najdete tukaj.

Poskrbite torej za oddajo letnega poročila in davčnega obračuna v predvidenem roku, da se izognete kaznim. Če davčnega obračuna ne oddate v roku, je predpisana globa za prekršek od 1.200 do 15.000 evrov za NVO in od 600 do 4.000 evrov za odgovorno osebo (zastopnika) NVO. Za društva, ki ne oddajo letnega poročila, je predpisana kazen 420 evrov za društvo in 125 evrov za odgovorno osebo (zastopnika).