Center Sever-Jug vabi k prijavam na razpis za sofinanciranje projektov v okviru tedna globalnega učenja 2021

Center Sever-Jug, Evropski center za globalno soodvisnost in solidarnost, ki deluje v okviru Sveta Evrope, je objavil javni razpis za sofinanciranje mikro projektov v vrednosti do 5000 evrov, ki se bodo izvedli v okviru Tedna globalnega učenja 2021 med 15. in 21. novembrom 2021.

Teden globalnega učenja poteka pod splošnim geslom “To je naš svet, ukrepajmo skupaj!” in v skladu z Agendo 2030 in njenimi sedemnajstimi cilji za trajnostni razvoj za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti in boj proti nevarnostim, ki jih prinašajo podnebne spremembe.

Na razpis se lahko prijavijo civilno družbene organizacije, javni organi in izobraževalne institucije s predhodnimi izkušnjami na področju globalnega učenja.

Prijavitelji morajo imeti sedež v eni od naslednjih držav: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Albanija, Črna gora, Severna Makedonija, Srbija, Turčija, Bosna in Hercegovina, Kosovo.

Organizacije morajo aktivnosti izvesti v sodelovanju/dogovoru z nacionalnim koordinatorjem, ki je Platforma SLOGA in jo najdete tukaj.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: CNVOS