CNVOS je objavil nov javni poziv za hitre projekte, vreden 100.000 €

CNVOS je objavil nov javni poziv za hitre projekte oziroma hitre odzive, na katerem bodo lahko nevladne organizacije za nujne zagovorniške, pravne in komunikacijske akcije prejele med 4000 in 6000 €.

Razpis je vreden 100.000 €, prijave pa bodo odprte do porabe sredstev. Izbor projektov bo potekal dvakrat mesečno: odločitve bodo tako praviloma sprejete v 14 dneh.

Koncept hitrih projektov ste lahko slovenske nevladne organizacije v preteklem letu dodobra spoznale prek razpisa Programa Active Citizens Fund (ACF) v Sloveniji. Hitra sredstva so nevladnikom na primer pomagala pri kampanji “Samo ja pomeni ja”, s katero je konzorcij nevladnih organizacij odločno stopil na stran žrtev posilstva in dosegel, da je popolni netoleranci do nasilja prikimal tudi zakon.

Nevladniški strokovnjaki za informacijsko javnost so v času pandemije, ko se je kibernetski kriminal povečal za več sto odstotkov, s pomočjo hitrih sredstev organizirali kampanjo za ozaveščanje prebivalcev Slovenije o nevarnostih, ki nanje prežijo na spletu. Zanje so zaprosili tudi nevladniki, ki so se s svojim pravnim znanjem postavili v bran mariborskim dijakom, ki so na mirnem shodu zahtevali odprtje šol in bili za to kaznovani.

Vse informacije o razpisu, razpisno dokumentacijo in odgovore na pogosta vprašanja najdete tukaj.

13. 7. 2021 ob 10.00 bodo prek spleta organizirali informativno delavnico o javnem pozivu in izpolnjevanju projektne prijave. Mesto si lahko rezervirate tukaj.

Vir: CNVOS