Delavnica: Z gledališčem nad učence in dijake

Gledališče Ane Monro organizira v januarju praktični delavnici za pedagoške strokovne delavce “Z gledališčem nad učence in dijake”, ki se bosta odvili v Ljubljani in Sežani.

Sežana (Kosovelov dom): 23. 1. 2019 / 15.00-19.00
Ljubljana (Dijaški dom Tabor): 24. 1. 2019 / 15.00-19.00

Udeleženci praktične delavnice bodo preko gledaliških iger in tehnik spoznavali inovativne pristope za podajanje učne snovi, razvijanje in gradnjo skupinske dinamike ter motivacijo učencev in dijakov. Udeležbo priporočajo tako učiteljem razrednega pouka, srednješolskim učiteljem, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljicam in vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja, kot tudi vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov.

Program je zasnovalo Gledališče Ane Monro – vodilni in referenčni strokovnjaki za izobraževanje na področju sodobnih performativnih in uličnih umetnosti, doma in v tujini. Izvajata ga Sara Šabec in Tea Vidmar.

Sara Šabec je profesorica pedagogike in andragogike, magistrska študentka filozofije kulture ter performerka. Deluje na področjih gledališke pedagogike, kulturno umetnostne vzgoje in uporabe gledaliških elementov kot inovativnih tehnik učenja.

Tea Vidmar je diplomirana kulturologinja. Ustvarja na področju uličnega gledališča, glasbe in vokalnih performansov. Ima status samozaposlene v kulturi kot performerka in pedagoginja.

Prijava in več informacij: sara.anamonro@gmail.com oz. 041 889 001. Rok za prijavo je 15. 1. 2019.

Cena: 50 EUR

Več informacij tukaj