Vabilo na posvet: duševno zdravje mladih

Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa vabi organizacije v mladinskem sektorju in druge nevladne organizacije, ki delujejo na področju duševnega zdravja (ali pa razmišljajo o vključitvi tovrstnih dejavnosti), na srečanje na temo vloge mladinskega sektorja na področju duševnega zdravja mladih. Srečanje bo potekalo v četrtek, 13. decembra ob 13:00 (pa do maksimalno 15:00) na Mladinskem svetu Slovenije.

Na srečanju se bo govorilo o dejanskem in potencialnem pomenu mladinskega sektorja (in nevladnih organizacij) pri izvajanju preventivnih in drugih aktivnosti na področju duševnega zdravja mladih, pri čemer se boste dotaknili tudi Nacionalnega programa duševnega zdravja 2018-2028. V program bodo vključili predstavitev obstoječih aktivnosti mladinskih/nevladnih organizacij in ugotavljali, kako bi lahko naredili še več oz. še bolj vključili mladinski sektor v aktivnosti na tem področju.

Dogodek je namenjen tistim, ki se s področjem duševnega zdravja mladih že ukvarjajo, in tudi tistim, ki razmišljajo o vključitvi tega področja v svojo dejavnost (predvsem organizacije v mladinskem sektorju, javni mladinski centri ipd.).

Podrobnosti o programu in sodelujočih boste prejeli do srede, 5. decembra 2018. V primeru večjega zanimanja za udeležbo se lahko zgodi, da bodo zamenjali lokacijo, vendar bo ta še vedno v bližini sedeža MSS. Seveda vas bodo o tem takoj obvestili. Poskrbljeno bo tudi za osvežitev in prigrizek.

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete tu.

Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 6. decembra 2018.

Vprašanja in dodatne informacije naslovite na Tanjo Baumkirher, tanja.baumkirher@mss.si; tel.: 01 425 60 55.