Delavnice za kulturne delavce_ke v NVO na temo komuniciranja na družbenih omrežjih

Društvo za sodobni ples je organiziralo delavnico, ki bo potekala v torek, 9. 6., in torek, 23. 6. 2020, v prostorih JSKD-ja na Cankarjevi ulici 5 v Ljubljani med 14.00 in 18.00. 

Kulturne organizacije in ustvarjalci_ke morajo biti vse bolj aktivni na spletu ter iskati nove in inovativne poti do gledalcev_k ali obiskovalcev_k kulturnih dogodkov. 

Udeležencem_kam izobraževanja bo Tamara Langus predstavila, kako zgraditi strategijo, ustvarjati pravo vsebino, uporabiti družbena omrežja, poiskati napake ter s pomočjo odzivov celo izboljšati svojo komunikacijo in ponudbo.  

 Vsebina izobraževanja: 

  • Strategija: Kako se lotimo digitalnega komuniciranja? Kaj so cilji in kaj ciljne skupine? Kako izbrati kanale komuniciranja? Kako oblikovati komunikacijsko strategijo na družbenih omrežjih? 
  • Vsebina: Kakšna je vloga vsebine? Kako beremo in kako pišemo vsebino? Kaj početi na najbolj množičnih družbenih omrežjih?
  • Upravljanje profilov na družbenih omrežjih – od osnov in pravil do učinkovitih trikov;
  • osnove oglaševanja na družbenih omrežjih;
  • podpora uporabnikom in krizno komuniciranje: družbena omrežja omogočajo učinkovito dvosmerno komuniciranje z uporabniki. Ti pričakujejo hitre odzive in pomoč, ko kontaktirajo organizacije. Poglobili se bodo v to, kako uspešno nuditi podporo in kaj storiti v primeru nezadovoljstva, nesramnosti ali celo sovražnosti. 

Izobraževanje bo potekalo v dveh delih – 2 × cca 4 ure. Cena kotizacije za delavnico je 40 EUR. 

Prijave sprejemajo do zapolnitve mest na e-poštni naslov kultura_org@yahoo.com.