Empatični december

Empatični december je dobrodelni projekt Zavoda Empatiko, ki poteka v sodelovanju s projektom V odsevu, skupino Psihomoč, projektom Kako si? in Zvezo ŠKIS. 

Ideja za projekt izhaja iz vizije zavoda, ki je izboljševanje kvalitete življenja. Povezali so se s štirimi študentskimi organizacijami, ker želijo skupaj ozaveščati o duševnem zdravju in izboljševati psihološko blagostanje. Skupaj želijo premikati meje in otrokom, ki prihajajo iz socialno šibkejših okolij zagotoviti boljšo kakovost življenja.

Skupaj z vami bodo tako obdarili otroke preko donacij, ki se zbirajo skozi celotni čas akcije. Hkrati za vas organizirajo štiri brezplačne dogodke. Potekali bodo v duhu slogana “Skrb zase, zate, za družbo!”, več o njih še sledi.

Donacije so namenjene slovenskim otrokom in mladostnikom, ki so vključeni v projekt Botrstvo, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Preko projekta pomagajo otrokom in mladostnikom med 3. in 18. letom, ki živijo v materialni stiski in so zaradi raznih dejavnikov ogroženi ali socialno izključeni.

Dobrodelne prispevke bodo zbirali do 23. 12. 2020.

Več informacij o projektu najdete tukaj.

Vir: Zavod Empatiko