Forum prostovoljstva 2022

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva Slovenska filantropija pripravlja Forum o prostovoljstvu, ki bo potekal v torek, 29. novembra 2022, od 8.30 do 15.00, v stekleni dvorani Grand Hotela Union (Miklošičeva cesta 1, Ljubljana).

Na forumu se bo dalo besedo mladim prostovoljcem_kam, izkušenim mentorjem_icam in predstavnikom_icam organizacij, ki uspešno razvijajo prostovoljske programe za mlade pri nas in v tujini. Prisluhnilo se bo predstavitvam zanimivih prostovoljskih projektov in se osredotočilo na pomemben vidik prostovoljstva – to, da pripomore k večji vključenosti mladih v družbo in pomaga pri premagovanju stisk, povezanih z izolacijo in osamljenostjo, s katero se po epidemiji srečuje večje število mladih v Evropi.

S pomočjo metode svetovne kavarne se bo skupaj razmišljali o smernicah za še uspešnejše vključevanje raznolikih mladih v prostovoljstvo in o korakih, ki jih lahko za čim boljše podporno okolje naredijo mladinske in prostovoljske organizacije ter odločevalci na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

Več informacij in prijavnica so na voljo tukaj.

Vir: Slovenska filantropija