Javni poziv za predlaganje kandidatov za opravljanje ambasadorskega dela v nacionalni kampanji proti stigmatizaciji in diskriminaciji duševnega zdravja v RS

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil Javni poziv za predlaganje kandidatov za opravljanje ambasadorskega dela v nacionalni kampanji proti stigmatizaciji in diskriminaciji duševnega zdravja v Republiki Sloveniji, s specifičnimi znanji in osebnimi izkušnjami z duševnimi stiskami.

S pozivom želi NIJZ oblikovati bazo ambasadorjev (posameznikov), ki bodo sodelovali pri izvedbi nacionalne kampanje proti stigmatizaciji in diskriminaciji duševnega zdravja v Republiki Sloveniji v okviru projekta “Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva”.

Za opravljanje ambasadorskega dela se predlaga posameznike, ki so sami ali njihovi svojci doživeli duševno stisko in so poiskali pomoč ter imajo izkušnjo okrevanja pri sebi ali svojcih.

Delo bo obsegalo predstavitev zgodb o uspešnem okrevanju, o virih pomoči ter ovirah, s katerimi so se soočali.

Izkušnje se bo predstavljalo pisno ali v živo, preko različnih komunikacijskih kanalov, v sklopu projektne nacionalne kampanje proti stigmatizaciji duševnega zdravja v Republiki Sloveniji.

Zaradi specifičnosti javnega poziva, vezano na aktivnosti za zniževanje stigmatizacije duševnega zdravja, prosijo nevladne organizacije, da predhodno preverijo ali so se predlagani posamezniki pripravljeni izpostaviti in aktivno sodelovati pri projektu.

Besedilo javnega poziva najdete tukaj

Vir: NIJZ