Javni poziv za prijavo projektov v KC Pekarna

Javni zavod Mladinski kulturni center Maribor (v nadaljevanju MKC Maribor) je objavil javni poziv za prijavo prireditev oziroma projektov na področju mladinskega dela, kulture in družbe za področje Kulturnega centra Pekarna (v nadaljevanju KCP) v času dogodkov namenjenih 27. obletnici KCP, ki jih bo v letu 2021 sofinanciral MKC Maribor.

Namen poziva je v KCP omogočiti, različnim kulturnim organizacijam, raziskovalnim, družbeno-kritično umetnostnim in (sub)kulturnim organizacijam, na lokalni, regionalni in mednarodni ravni dejavnosti na področju mladine, kulture in družbe, sofinanciranje ustvarjanja mladinskih projektov in dogodkov za mlade, kulturno-umetniških projektov in družbeno kritičnih projektov.

Cilj poziva je spodbujanje razvoja in prepoznavnosti KCP, kot del Maribora, del, ki je inovativen, drugačen.

Prebuditi inovativne pristope še neuveljavljenih umetnikov, kot tudi že prepoznanih, hkrati pa na vseh ravneh povečati razvoj alternativne scene v Mariboru, predvsem pa  podpreti kvalitetno in javno dostopno ustvarjanje, povezovanje in izvajanje neodvisnih kulturnih dejavnosti, mladinskih dejavnosti, družbenih dejavnosti.

Razpisne pogoje in ostale informacije lahko najdete tukaj

Vir: MKC Maribor