Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023

Ministrstvo za javno upravo je v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Javni razpis za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021–2023.

Skupna višina razpoložljivih sredstev javnega razpisa je 4.580.000 evrov.

Namen javnega razpisa je spodbujanje razvoja digitalne preobrazbe nevladnih in prostovoljskih organizacij s pomočjo vpeljave digitalnih rešitev, ter višja raven usposobljenosti zaposlenih, članov in prostovoljcev v nevladnih in prostovoljskih organizacijah ter njihovih uporabnikov na področju informacijske družbe z namenom hitrega in uspešnega odzivanja na izzive in potrebe družbe ter dodatne spodbude širši digitalizaciji družbe.

Javni razpis je razdeljen na dva ločena sklopa:

  • Sklop A: projekti v sklopu A lahko trajajo od 18 do 24 mesecev v vrednosti do 200.000 evrov,
  • Sklop B: projekti v sklopu B lahko trajajo od 12 do 15 mesecev v vrednosti do 60.000 evrov.

Na Ministrstvu za javno upravo bodo organizirali informativno delavnico za potencialne prijavitelje, kjer bodo podrobneje predstavili javni razpis.

O datumu in lokaciji delavnice bodo potencialni prijavitelji obveščeni na spletni strani ministrstva oziroma na strani objave razpisa.

Besedilo javnega razpisa najdete tukaj.

Vir: CNVOS