LIFE podrobne delavnice 2017

Ministrstvo za okolje in prostor organizira LIFE podrobne delavnice, ki bodo v pomoč prijaviteljem pri pridobivanju nepovratnih sredstev programa LIFE. Program LIFE je finančni inštrument, ki ga upravlja in financira Evropska komisija. LIFE je največji evropski finančni mehanizem, namenjen izključno ukrepom na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter blaženja in prilagajanja podnebnim spremembam.

Delavnice bodo potekale tretji teden v maju; v Ajdovščini na temo podnebnih ukrepov, na Bledu na temo okolja ter na Ptuju na temo narave.

Delavnice so namenjene vsem, ki želijo v letošnjem letu prijaviti projekt za sofinanciranje iz programa LIFE. Vsaka od delavnic bo sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela, ki bo vključeval voden ogled slovenskih LIFE projektov na terenu. Vsebina bo izhajala iz zahtev LIFE razpisa, vključevala bo predstavitev ključnih vsebin iz prijavnice ter morebitne posebnosti letošnjega razpisa, predvsem pa bo vsebinsko poglobljena glede na zahteve posameznega področja (podnebni ukrepi, okolje, narava).

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijave na dogodek so obvezne zaradi omejenega števila mest. Prijave zbirajo do 10. maja 2017.

Več informacij o posameznih delavnicah najdete tukaj.