Mednarodno spletno usposabljanje “Key to Inclusion”

Na mednarodnem spletnem usposabljanju Key to Inclusion, boste izvedeli več o tem, kako izvajati vključujoče prostovoljske projekte z mladimi z manj priložnostmi ter poglobili svoje razumevanje, na kakšen način so ti projekti učinkovito orodje za podporo mladim z manj priložnostmi.

Usposabljanje je tretje in zadnje v seriji usposabljanj, ki potekajo v okviru projekta Key to Inclusion. Prvo usposabljanje je potekalo na Hrvaškem, drugo v Sloveniji, zaključno usposabljanje pa bo zaradi trenutne epidemiološke situacije potekalo preko preko spleta.

Glavni namen usposabljanj Key to Inclusion je spodbuditi razvoj in izvedbo vključujočih projektov okviru programa Evropska solidarnostna enota, v katerih sodelujejo z mladi z manj priložnostmi. To so mladi, ki potrebujejo dodatno podporo pri vključevanju v projekte.

Cilji usposabljanja so:

  • predstavnikom organizacij, ki delajo na področju vključevanja, ponuditi pregled o značilnostih in okvirih programa Evropska solidarnostna enota in spodbuditi prijavo in izvedbo projektov v program;
  • predstavnikom organizacij, ki že imajo izkušnje v programu Evropska solidarnostna enota, ponuditi priložnost izboljšati svoje znanje o tem, kako v svoje projekte vključevati mlade z manj priložnostmi.

Rok za prijavo je 29. november 2020!

Razpis in prijava sta na voljo tukaj.