Mednarodno usposabljanje: Knjige nas bodo rešile?

Da ima branje številne pozitivne učinke, nam v času šolanja povedo pogosto, da pa (si) z branjem lahko pomagamo pri premagovanju duševnih stisk, pa ostaja še nerazvita samo-pomočna priložnost.

Duševne stiske v ranljivih skupnostih in tudi širše so velikanske, sistemska in brezplačna pomoč pa za večino nedosegljiva. Vsi, ki delate z mladimi in ranljivimi osebami, lahko ponudite orodja za blaženje in soustvarjate prostore zdravljenja. A za to potrebujete nekaj strokovne podlage.

Zato vas v sklopu Humanitasovega programa Hiša svetov, vabijo na Mednarodno usposabljanje o duševnem zdravju, travmah in biblioterapiji skozi prizmo medkulturnosti.

Po vzoru bralnih skupin v angleškem Leedsu, bralne skupine primarno namenjene prosilcem za azil in osebam z begunsko izkušnjo, razvijajo tudi v Ljubljani in Budimpešti. Z izkušnjo kolektivnega branja želijo okrepiti potencial za boljše počutje, predvsem pa krepitev in emancipacijo posameznikov, posameznic in skupnosti. 

S spoznavanjem elementov biblioterapije bodo hkrati raziskovali možne pristope podpore. Vabijo vas, da se jim pridružite na usposabljanju, ki se bo odvijalo od 15. do 17. maja, 9.00 – 17.00, v prostorih SFU Ljubljana (Trubarjeva cesta 65, Ljubljana).

Več informacij ter prijavnico najdete tukaj.

Vir: Društvo Humanitas