Povabilo k pripravi poletnega kataloga za mlade

Slovenska filantropija vabi vse organizacije, vključene v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij, k skupni pripravi dveh katalogov – eden bo za celotno Slovenijo in drugi za območje Mestne občine Ljubljana. V katalogih bodo predstavljena prostovoljska dela, v katera se v poletih mesecih lahko vključijo mladi prostovoljci.

Vabijo vas, da premislite, kako bi lahko mlade tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami vključili v prostovoljske aktivnosti in jim s tem ponudili priložnost, da naredijo nekaj dobrega in se ob tem tudi učijo za življenje, morda spoznajo kakšen poklic, stkejo nova prijateljstva in pridobijo nekaj izkušenj.

Vse prostovoljske priložnosti bodo zbrali in objavili v obliki spletnega kataloga, ki bo javnosti dostopen junija 2023 na spletni strani Slovenske filantropije, posredovali pa ga bodo tudi šolam, univerzam in mladinskim organizacijam, medijem ter spletnim portalom. V katalogu bodo s posebnim znakom označene medgeneracijske aktivnosti ter tista dela, v katerih lahko sodelujejo tudi mladoletni prostovoljci, vendar morate ob tem pridobiti naziv Mladim prostovoljcem prijazna organizacija.

Vabijo vas, da prostovoljska dela zapišete v prijavnico in jo pošljete na patricija.fasalek@filantropija.org do petka, 26. maja 2023. 

Več informacij ter prijavnico najdete tukaj.

Vir: Slovenska filantropija