MEET AND CODE 2018: Dogodki kodiranja in programiranja za mlade po Evropi

Okoli 600 dogodkov v 280 mestih s skoraj 30.000 udeleženci – to so številke pobude Meet and Code v letu 2017. V letu 2018 bo tako pobuda potekala drugo leto: kot del letošnjega Evropskega tedna kodiranja med 6. in 21. oktobrom, želijo s pobudo Meet and Code znova pokazati, da je programiranje lahko zabavno.

Na voljo je več kot 250,000 EUR za financiranje dogodkov nevladnih neprofitnih organizacij v več kot 20 državah. Za pobudo, ki jo podpira SAP, stojita IT portal Stifter-helfen in TechSoup Europe.

Vsaka pregledana ideja o dogodku, ki bo izbrana in potrjena kot upravičena, prejme sredstva za izvedbo dogodka v višini 400 evrov. Ideje za dogodke lahko prijavi katera koli nevladna neprofitna organizacija. Prijavite se preko spleta do 15. septembra 2018.

Pogoji za sodelovanje so, da dogodki po eni strani predstavijo svet tehnologije in programiranja starostni skupini med 8. in 24. letom starosti in po drugi strani pokažejo, kako lahko nekdo oblikuje svet s pomočjo programiranja.

Ideje za dogodke lahko oddate tukaj.

Če želite otrokom in mladini predstaviti programiranje in digitalizacijo in ste šolski, računalniški klub ali združenje za podporo in želite oktobra organizirati dogodek v okviru EU tedna kodiranja v oktobru, pošljite svojo idejo do 15. julija. Zainteresirani najdete vse potrebne informacije o registraciji na spletni strani Zavoda MISSS – TechSoup Slovenia.