Nacionalni posvet na področju bralne kulture in bralne pismenosti: Vizualno pripovedovanje – Od slikanice do stripa

Bralno društvo Slovenije pripravlja celodnevni nacionalni posvet na področju bralne kulture in bralne pismenosti z naslovom Vizualno pripovedovanje – Od slikanice do stripa.

Z nacionalnim posvetom Vizualno pripovedovanje. Od slikanice do stripa se bo uradno pričel Nacionalni mesec skupnega branja 2022.

Posvet Vizualno pripovedovanje – Od slikanice do stripa nadaljuje razmišljanja o vizualni pismenosti in njenem pomenu za družbo, ki jih je zastavil lanski prvi posvet v Cankarjevem domu. Ob bralni pismenosti je namreč prav vizualna pismenost ključna pri razumevanju branja kot vrednote, obenem pa pomembna za razvijanje drugih specifičnih in dandanes nujno potrebnih pismenosti, kot sta na primer medijska in digitalna. Predavatelji, med njimi so tudi priznani avtorji, bodo likovno tematiko in besedila osvetlili s teoretičnih vidikov, skozi prizmo ustvarjanja, s pomočjo kritiških odmevov in s pogledom likovnega urednika.

Posvet je namenjen strokovni in širši javnosti: vzgojiteljem, osnovnošolskim in srednješolskim profesorjem slovenščine, likovne oz. umetnostne vzgoje, vsem, ki se v šolah ukvarjajo s književnostjo, bibliotekarjem, umetnostnim zgodovinarjem, likovnikom, zaposlenim v muzejih in galerijah, staršem in vsem, ki jih zanimata slikanica in strip.

Več informacij o programu je na voljo tukaj.

Vir: CNVOS