Natečaj za izvedbo dogodka MEET AND CODE

V času Evropskega tedna programiranja se bodo med 7. in 22. oktobrom v okviru Meet and Code pobude promovirali številni dogodki programiranja v smislu priprave otrok in mladine na digitalni svet prihodnosti. Ciljna skupina dogodkov so otroci in mladi, stari med 8 in 24 let, ki naj bi jim bil svet tehnologije in programiranja predstavljen na zabaven način. Namen dogodkov je prikazati mladim, kako zabavno je lahko programiranje in kako se lahko programiranje uporabi za oživljanje idej z računalniško kodo.

Zavod MISSS v imenu TechSoup Slovenija razpisuje natečaj za izvedbo dogodka Meet and Code za mlade med 8. in 24. letom. Dogodke za otroke in mladino lahko načrtujejo in izvajajo različne skupine civilne družbe kot so šole, IT strokovnjaki, podjetja ali računalniška društva. Za pridobitev sredstev pa morajo biti sponzorji in organizatorji dogodka dobrodelne organizacije kot npr. zveza prijateljev mladine ali združenje staršev in učiteljev.

Ideje za dogodke lahko prijavite do 15. septembra 2017. Vsaka ideja, ki je po ocenah primerna za pridobitev sredstev, prejme do 400 EUR za začetek izpeljave dogodka. Organizacije lahko prijavijo več različnih dogodkov.

Dogodek lahko prijavite tukaj.

Več informacij najdete tukaj.