NVO gre v šolo 2018/19

Cilj akcije “NVO gre v šolo” je spodbuditi povezovanje nevladnih organizacij (NVO) z osnovnimi šolami v lokalnem okolju in širiti prostovoljstvo med mladimi.

Približuje se novo šolsko leto in s tem tudi akcija NVO gre v šolo. Društva se za sodelovanje v akciji že prijavljajo, zato ostala društva spodbujajo k čimprejšnji prijavi. Zaenkrat vsi datumi poteka akcije na šolah še niso znani, bo pa organizirano tako, da akcija ne bo potekala na dveh šolah v isti občini hkrati, tako da se društva lahko prijavite na več šol v isti občini. Več informacij in prijave, so možne tukaj.

V osrednji Sloveniji bo akcija zaenkrat potekala na šolah v Domžalah, Kamniku, Trzinu, Grosupljem in Ljubljani. V zasavski regiji, pa bodo sodelovale šole iz Zagorja, Trbovelj in Litije.

Z vključevanjem nevladnih organizacij v šolski program želita Stičišče NVO osrednje Slovenije, ki je koordinator akcije v osrednjeslovenski regiji, in ZLHT Regionalni center NVO, ki je koordinator akcije v zasavski regiji, spodbuditi razvoj programov nevladnih organizacij in njihovo vključitev v proces izvedbe učnega načrta ter vzpostaviti lokalna partnerstva med šolo in nevladnimi organizacijami v občini.