Akcija “Šola za župane”

Približujejo se prvi šolski dnevi – z njimi pa prihaja tudi Šola za župane. To je akcija, ki jo pripravlja vseh dvanajst regionalnih stičišč nevladnih organizacij v Sloveniji. V okviru akcije bodo stičišča NVO po vsej državi organizirala pogovore med nevladnimi organizacijami in županskimi kandidati na letošnjih lokalnih volitvah.

Akcijo pripravljajo z namenom vključevanja predlogov, pobud in potreb s strani nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti v politične programe kandidatov na lokalnih volitvah 2018.

Z akcijo bodo spodbujali dialog med politiko in skupnostjo ter predvsem spodbujali vsebinske razprave o problematikah, ki jih zaznavajo nevladne organizacije pri svojem delu. Namen akcije je vključevanje prispevkov civilne družbe v programe za vodenje občin v naslednjem mandatu.

Dan Šole za župane bo v sodelovanju med nevladnimi organizacijami, lokalnimi skupnostmi ter kandidati in njihovimi štabi potekal 1. oktobra 2018 po vsej Sloveniji.

Nevladne organizacije iz zasavske in osrednjeslovenske regije vabijo, da jim vaše predloge, pobude, potrebe in ideje za izboljšanje življenja v vaši občini sporočite že pred akcijo. Na podlagi prejetih vsebin bodo namreč oblikovali tematska izhodišča, ki bodo rdeča nit pogovorov v Šoli za župane. Pišite kar na Pametni glas.

Za dodatne informacije o akciji Šola za župane sta za vas dosegljiva predstavnika skupine 12 regionalnih stičišč nevladnih organizacij Tjaša Bajc (tjasa.bajc@consulta.si, 01 3209 484) in Kristijan Adamlje (kristijan.adamlje@consulta.si, 059 927 619).

Več informacij najdete tukaj.