Odprt razpis Športne unije Slovenije: Veter v laseh 2020

Športna unija vabi k sodelovanju športna društva, organizacije in šole v športno-družbeni akciji “Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti”, ki se bo letos odvila že 25. leto zapored. 

Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom_cam ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje. 

V sklopu akcije so otrokom in mladim na voljo raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in brezplačnih programov vadb, ki imajo cilj ozaveščanja o pomenu gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa kot alternative vsem oblikam zasvojenosti. 

V projekt se lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:  

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino, 
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike. 

Izvajalcem akcije bodo omogočili ustrezno strokovno, promocijsko, informacijsko in organizacijsko podporo skladno s pridobljenimi sredstvi iz javnih virov za leto 2020 (Fundacija za šport). 

Razpis traja od 1. 6. 2020 do 31. 10. 2020 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov.  

Besedilo razpisa je na voljo tukaj 

Več informacij lahko najdete tukaj.