Platforma SLOGA je pripravila predlog vloge za pridobitev statusa NVO v javnem interesu

SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, je pripravila predlog vloge za pridobitev statusa NVO v javnem interesu na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in mednarodne humanitarne pomoči, ki lahko služi nevladnim organizacijam pri pripravi vloge. 

Kot so poročali, lahko nevladne organizacije, ki delujejo na področju mednarodnih odnosov, zunanjih zadev, mednarodnega razvojnega sodelovanja in mednarodne humanitarne pomoči pridobijo status v javnem interesu in tako na javnih razpisih pridobijo dodatne točke. Več o tem si lahko prebere tukaj. 

Ker predpisanega obrazca za vlogo ni, je platforma SLOGA priskočila na pomoč nevladnim organizacijam in pripravila predlog obrazca za vlogo. 

Predlog vloge je nastal v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga sofinancira MZZ. Obrazec ni uradni dokument ali predpisani obrazec Ministrstva za zunanje zadeve RS. SLOGA ne prevzema odgovornosti za točnost.  

Platforma SLOGA je objavila tudi odgovore na pogosta vprašanja v zvezi s pridobivanjem statusa, ki jih lahko najdete tukaj, in nudi svetovalno ter informativno pomoč prek info telefona (040 204 464) in elektronske pošte.  

Novica je na voljo tukaj.