Poročilo: Mladigitalni (pre)skok na splet – neformalno izobraževanje v mladinskem delu v času epidemije

V letu 2020 je Movit v sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa organiziral več spletnih srečanj mladinskega sektorja, ki so bila namenjena medsebojnemu deljenju izkušenj in izmenjavi dobrih praks mladinskega dela.

3. decembra 2020 je potekalo tretje izmed njih z naslovom Mladigitalni (pre)skok na splet: Neformalno izobraževanje v mladinskem delu v času epidemije, ki je vsem udeležencem ponudilo poglobljen pogled v posledice pandemije na mladinsko delo v Evropi s predstavitvijo nedavne raziskave, ki jo je opravila mednarodna raziskovalna mreža RAY.

Ker želijo, da znanje in izkušnje, ki so jih pridobili na srečanju, ne ostanejo samo stvar virtualne realnosti, so opise dobrih praks strnili v zaključni dokument, ki podrobno opisuje izvedene prakse mladinskega dela v času pandemije koronavirusa in načine za uspešno naslavljanje izzivov sodobnega časa.

V njem najdete širok nabor praks izvajanja projektov in aktivnosti mladinskega dela tako na spletu, kot tudi v živo, od organizacije, implementacije, uporabe različnih orodij in priporočil.

Zaključni dokument najdete tukaj.  

Vir: Movit