Poročilo “Preprečevanje izgubljenega desetletja: Nujni ukrepi, s katerimi bi se zajezile uničujoče posledice bolezni covid-19 na otroke in mladino”

Unicef je 9. decembra objavil poročilo z naslovom “Preprečevanje izgubljenega desetletja: Nujni ukrepi, s katerimi bi se zajezile uničujoče posledice bolezni COVID-19 na otroke in mladino”, ki kaže, da je bolezen COVID-19 otroke prizadela v obsegu brez primere, saj gre za najhujšo krizo, s katero je bil UNICEF soočen v svoji 75-letni zgodovini.

Po poročanju Unicef Slovenija poročilo navaja, da naj bi zaradi pandemije v življenjskih pogojih večdimenzionalne revščine živelo kar 100 milijonov otrok več, kar predstavlja 10-odstotno zvišanje v primerjavi z letom 2019. To pomeni, da je od marca 2020 v revščino pahnjenih približno 1,8 otrok več vsako sekundo.

Nadalje poročilo opozarja tudi, da bo pot do ponovnega pridobivanja izgubljene prednosti še dolga, saj bomo za vrnitev v stanje pred izbruhom bolezni COVID-19, kar zadeva otroško revščino, tudi v najboljšem primeru potrebovali med sedem in osem let.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Unicef Slovenije