Posvet »Nove perspektive kulturnih povezav«

Ministrstvo za kulturo in zavod Motovila – Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih,19. oktobra v Ljubljani, organizirata javni posvet z naslovom “Nove perspektive kulturnih povezav” o pripravi strateškega pristopa k mednarodnim kulturnim povezavam EU.

Oblikovanje skupnega strateškega pristopa, ki bi okrepil in nadgradil že vzpostavljene kulturne vezi držav članic s partnerskimi državami po svetu, je že dalj časa ena od prednostih tem na področju kulture na ravni EU. Zdaj, ko prizadevanja na ravni EU zorijo in obetajo pripravo konkretne strategije, želijo pridobiti tudi mnenje slovenske zainteresirane javnosti in ga upoštevati pri oblikovanju nacionalnih stališč.

Hkrati bodo na posvetu zainteresirani javnosti predstavili tudi obstoječe mehanizme podpore za mednarodno kulturno sodelovanje na nacionalni in EU ravni, pa tudi primere dobrih praks.

Zaradi lažje organizacije vas prosijo za potrditev udeležbe tukaj oz. na info@ced-slovenia.eu do torka, 17. oktobra 2017 do 12. ure. 

Program in dodatne informacije so dostopne prek spletnih strani Ministrstva za kulturo in CED Slovenija.