Približuje se rok za prijavo dogodkov kodiranja Meet and Code 2020

Ste nevladna organizacija? Javna knjižnica? Imate idejo za izvedbo spletnega dogodka kodiranja za otroke in mlade med 8 in 24 letom starosti? 

Če ste na vsa vprašanja odgovorili z da, potem je pobuda Meet and Code prava za vas. MISSS – Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije vas vabi, da registrirajte svojo organizacijo, prijavite dogodek in prejmite 400 EUR nepovratnih sredstev za njegovo izvedbo.  Svojo organizacijo lahko registrirate tukaj

Letos vas čaka kar 2 meseca dogodkov kodiranja, ki bodo potekali med 1. 9. in 31. 10. 2020. Prav tako bodo vsi dogodki potekali preko spleta. 

Za pomoč pri pripravi dogodkov obiščite Knjižnico idej, ki je na voljo tukaj, v kateri boste našli veliko koristnih informacij za pripravo dogodkov: 

  • Raspberrypi projekti, več informacij na voljo tukaj
  • Coding@Home, več informacij na voljo tukaj
  • Portal Pišek, več informacij na voljo tukaj.

V pomoč vam je lahko tudi kratek Vodnik o pripravi webinarjev, ki ga je pripravil TechSoup Europe. Vodnik je na voljo tukaj.

V sodelovanju z Jungenom Tüftlerjem so ustvarili vodnik z vsemi informacijami, ki jih potrebujete za začetek avanture za poučevanje v spletu, imenovano  Kako pripraviti virtualen dogodek Meet and Code Ta je na voljo tukaj.

Prav tako za načrtovanje spletnega dogodka kodiranja, potrebujete varna in zaupanja vredna tehnološka orodja. TechSoup nudi tehnično podporo in tehnološka orodja nevladnim organizacijam. Več informacij o tem najdete tukaj. 

Tudi letos lahko sodelujete v nagradnem natečaju Award 2020. Nagradni natečaj Meet and Code Award nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditii najbolj kreativne in inovativne ideje o dogodkih, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. Zmagovalci bodo prejeli 2000 evrov nagrade. 

Prijavite se lahko v naslednjih 5 kategorijah: Dekleta in  IT!, Skupnost, Raznolikost in Kodiraj za planet  ter novost v letu 2020 – Kodiraj za Evropo.   

Kdo stoji za Meet and Code?  

Sooblikovali so ga SAP in Haus des Stiftens gGmbH iz Münchna, ki usklajuje postopek dodeljevanja nepovratnih sredstev skupaj s partnerji mreže TechSoup Europe. V letošnjem letu z velikim veseljem pozdravljamo sodelovanje Zvezno ministrstvo za notranje zadeve, gradbeništvo in skupnost (BMI), kjer bodo aktivno sodelovali in podprli 10 držav EU v okviru predsedovanja EU, ki se bo začelo julija. Skupaj s svojimi strateškimi partnerstvi in sodelovanjem lahko dosežemo ogromne korake pri premagovanju evropskega digitalnega razkoraka. 

Več o pogojih udeležbe lahko najdete tukaj 

Rok za prijavo je 10. 9. 2020.