Program za vključevanje in migracije EPIM: Sofinanciranje projektov svetovanja na področju azilnih politik in praks v Evropski uniji

Objavljen je razpis ki ga financira mreža desetih evropskih fundacij v okviru evropskega programa za vključevanje in migracije (EPIM) in je namenjen sofinanciranju partnerstev med civilnodružbenimi organizacijami. Predmet razpisa je sofinanciranje projektov svetovanja na področju azilnih politik in praks s ciljem, da se zagotovijo humani, pravični in učinkoviti azilni sistemi v državah EU. 

V prvi fazi se oddajajo le koncepti oziroma projektne ideje. Če bo vaš predlog vzbudil interes pri članih komisije, pa vas bodo povabili k oddaji celovite projektne prijave. Rok za prijavo ni določen, posredovane koncepte projektov bodo pregledali vsake tri mesece, prvi krog bo izveden 4. 5. 2020. 

Na razpis se lahko prijavijo civilnodružbene organizacije iz držav članic EU, ki delujejo na EU, nacionalni, regionalni ali lokalni ravni. Sofinancirajo se partnerstva, torej morata v projektu sodelovati najmanj dve civilnodružbeni organizaciji. 

Več informacij lahko najdete tukaj