Razpis za sofinanciranje projektov v okviru Evropskega tedna mladih 2021

Movit objavlja Razpis za sofinanciranje projektov v okviru Evropskega tedna mladih 2021.

Evropski tedni mladih, ki od leta 2003 potekajo vsaki dve leti, predstavljajo priložnost za predstavitev številnih priložnosti, ki jih Evropska unija ponuja mladim, razprave o temah, aktualnih za mlade in mladinski sektor, ter predstavitev zgodb o uspehih.

Aktivnosti, ki jih organizirajo nacionalne agencije programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ter Evropska komisija v sodelovanju z mladimi, udeleženci projektov sprejetih v oba programa, mladinskimi organizacijami in oblikovalci politik, v tem času potekajo na evropski, nacionalnih in lokalnih ravneh po vsej Evropi.

Evropski teden mladih 2021, bo potekal v tednu od 24. do 30. maja 2021.

V tem času bodo po vsej Evropi potekali različni dogodki in srečanja z osrednjim sporočilom letošnjega Evropskega tedna mladih, ki je “Prihodnost je v naših rokah”.

Vabijo vas, da se jim tudi letos s svojimi aktivnostmi pridružite pri obeleževanju Evropskega tedna mladih 2021.

Brez vas bi bilo uresničevanje številnih priložnosti, ki jih EU ponuja mladim, skoraj nemogoče.

Prav tako se zavedajo vašega pomena pri spodbujanju mladih k aktivnemu državljanstvu in sodelovanju v skupnosti, odpiranju pomembnih tem za mlade ter krepitvi njihovih kompetenc.

S tem namenom objavljajo razpis za sofinanciranje dogodkov v okviru ETM 2021. Razpis poteka v sklopu promocije nove generacije programov Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote, njegov namen pa je podpreti izvajanje dogodkov za mlade v okviru Evropskega tedna mladih 2021, ki spodbujajo aktivno participacijo, povezovanje in opolnomočenje mladih.

Več o razpisu si lahko preberete tukaj.

Vir: Movit