Razpis za soorganiziranje prostovoljnih taborov v letu 2018

Zavod Voluntariat tudi letos vabi vse zainteresirane neprofitne organizacije, da z njimi soustvarjate prostovoljne priložnosti.

​Kaj sploh so delovni tabori in kako lahko sodelujete?

​Organizacija Service Civil International (SCI), katere del je tudi Zavod Voluntariat, vsako leto organizira prostovoljske tabore. Na njih se zbere med 6 in 25 prostovoljcev, ki skupaj delajo na projektu, dolgem med 7 in 20 dni. Poleg prostovoljcev je ključno, da se v izvajanje projekta vključi tudi lokalna skupnost, saj se lahko le na ta način učinkovito rešijo lokalni problemi.

Tabori se lahko odvijajo kadar koli v letu, vendar se jih večina zgodi med majem in septembrom. Tudi nabor možnih tematik taborov je zelo širok, najdete pa jih v spodaj objavljenem razpisu. Namen taborov je, da na enem mestu zbere skupino ljudi iz različnih držav (ponavadi največ 2 iz ene države) in različnih starostnih skupin, ki skupaj delajo na projektu, ki jih veseli in ki pozitivno vpliva na lokalno skupnost.

Na razpis se lahko prijavijo vse nevladne in neformalne skupine s sedežem v Sloveniji, ki delujejo neprofitno in želijo svoje aktivnosti nadgraditi z izvedbo mednarodnega tabora.

Za boljšo predstavo o tem, kakšen je lahko tabor, si oglejte rubriko namenjeno organizatorjem taborov in ponudbo taborov po svetu s pomočjo SCI iskalnika

Besedilo razpisa si lahko preberete tukaj. Rok za oddajo prijave je 15. 2. 2018.

Z vsemi morebitnimi vprašanji ​pa ​se lahko obrnete na tabori.sci@gmail.com ali na telefonski številki 01 2391 623.