Rok za oddajo vloge za pridobitev znaka kakovosti Evropska solidarnostna enota

Organizacije, ki želijo pridobiti znak kakovosti pred prvim prijavnim rokom v letu 2019 (predvidoma začetek februarja) obveščamo, da je zadnji dan za oddajo vloge petek, 7. decembra 2018. 

Organizacija prijaviteljica projekta na področju prostovoljstva, pripravništev ali zaposlitev mora imeti ustrezen znak kakovosti na dan prijavnega roka, na katerem se s svojim predlogom projekta poteguje za sprejem v program Evropska solidarnostna enota. 

Skladno z Vodnikom po programu Evropska solidarnostna enota sicer velja, da organizacija lahko vlogo odda kadarkoli. Glede na to, da postopek okvirno vzame 6 – 8 tednov od oddaje vloge do sprejema končne odločitve (pri čemer se pričakuje hitro odzivnost organizacije v postopku kot tudi formalno popolno oddano vlogo), pa si zaradi spremenjene dinamike v času decembrskih praznikov ter pričakovanega prijavnega roka zelo kmalu po začetku novega leta Nacionalna agencija pridružuje objavo internega roka, v okviru katerega lahko še zagotovi ustrezno in pravočasno obravnavo vloge do prijavnega roka.

Več o postopku pridobivanja znaka kakovosti najdete tukaj.