Zaključna konferenca: MLADIMO PRIHODNOST

Skupna zaključna konferenca “Mladimo prihodnost” je namenjena vsem, ki želite prispevati k reševanju mladinske problematike ter iskanju rešitev na izzive prihodnosti mladih. V ospredju bodo ključna vprašanja, ki zadevajo mlade, kot so zaposlovanje, neformalno izobraževanje, aktivno državljanstvo in mladinsko delo.

Skupaj s predstavniki države in EU bomo poiskali odgovore nanje.

Z vami bodo:

Program konference: 
8.00–9.00: Registracija udeležencev

9.00–10.30: Mladinsko delo in naši projekti! Kako so naši projekti odgovarjali na izzive zaposlovanja in aktivnega državljanstva mladih.

11.00–12.30: Usposobi, apliciraj, mreži se!
Predstavili bomo inovativne programe, priročnike, spletna orodja in metode mreženja, ki so namenjena mladim iskalcem zaposlitve.

14.00–15.30: Gremo naprej!

Kratki nagovori o prihodnosti mladinskega dela ter sprejem tez o prihodnosti mladinskega dela. Z nami bodo; avtor mednarodne kampanje za ustvarjanje bolj transparentnega trga dela za mlade Transparency at Work Regis Pradal, strokovnjakinja za poklicno učenje mladih in predstavnica socialnega podjetja Gostilna dela Tita Destovnik, župan Ajdovščine ter nekdanji mladinski vodja in tabornik Tadej Beočanin in prisluhnili bomo življenjski izkušnje Jerneje Šegatin, ki si je vklesala karierno pot prav prek programov za dvigovanje zaposlovanja in družbene aktivnostih mladih.

16.00–17.30: Dialog z državljani: o mladih v EU ne brez mladih 

Pogovor z evropskim komisarjem za področje izobraževanja, kulture, mladine in športa Tiborjem Navracsicsem o položaju mladih v EU in izzivih Unije, ki še posebej zanimajo mlade. Pogovor je del niza javnih dialogov, ki jih imajo evropski komisarji po vsej Evropi in jih vodi Evropska komisija. Svoje mnenje in odgovore na vprašanja o prihodnosti EU na področju dela, okolja, socialne varnosti, migracij, digitalizacije in drugih temah lahko poveste tudi v vseevropskem javnem spletnem posvetovanju. 

18.00–21.00:Večerja in druženje ob Selotejp jazz triu

Udeležba je brezplačna, prijavite se lahko prek spletnega obrazca na: http://mladimoprihodnost.si/prijava/

Več o konferenci na: http://mladimoprihodnost.si/

FB dogodek