Soustvarjajte mednarodno kampanjo MOVE WEEK – Teden gibanja

Približuje se Teden gibanja – MOVE Week, ki letos poteka od 28. maja do 3. junija, ki bo številnim rekreativcem ponudil pester nabor brezplačnih športnih aktivnosti v različnih krajih v Sloveniji in drugod po svetu.

Teden gibanja – MOVE WEEK je del širše evropske kampanje Sedaj se gibljemo – Now We Move, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA). Njen namen je ozavestiti širši krog ljudi o pomembnosti ukvarjanja s fizično aktivnostjo ter jih aktivno vključiti v šport, rekreacijo in gibanje. Kampanja uspešno sledi cilju do leta 2020 v redno gibanja priključiti 100 milijonov posameznikov več.

V mednarodno mrežo dogodkov Move Week se lahko vključijo tudi slovenski lokalni izvajalci z organizacijo Dneva odprtih vrat ali poljubno športno-rekreativno prireditvijo, ki je za udeležence brezplačna. Sodelovanje je odlična priložnost za promocijo dejavnosti društva oziroma športne organizacije na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Športna društva in zveze, šole ter ostale sorodne organizacije prijazno vabijo, da se pridružite mednarodnemu športnemu gibanju, ki je iz leta v leto vse bolj številčno in prepoznavno. Z vključitvijo boste postali MOVE AGENT – promotor gibanja, vaš dogodek pa bo viden na mednarodni ravni.

Kako lahko to storite?

  • V času Tedna gibanja organizirate športno prireditev ali ponudite dan/dneve odprtih vrat v sklopu vaših rednih vodenih vadb.
  • Svojo prireditev ali vadbo zabeležite na seznam dogodkov na spletni strani vpis dogodka.

Uradna stran projekta: http://moveweek.eu/

Več informacij lahko prejmete na spletni strani Športne unije Slovenije.