Uporaba baze Evropske solidarnostne enote in orodja za iskanje prostovoljskih priložnosti – PASS

Evropska Komisija je marca zagnala PASS (Placement Administration and Support System) – orodje, ki organizacijam pomaga najti najustreznejšega prostovoljca iz programskih držav za njihov projekt.

Orodje na podlagi profila prostovoljca ter potreb organizacije in projekta predlaga najbolj primerne kandidate za izbor. Nabor prostovoljcev orodje črpa iz baze Evropske solidarnostne enote (ESE), ki se trenutno izvaja na podlagi EVS. To pomeni, da je orodje primerno za iskanje prostovoljcev v projektih EVS oz. se bodo projekti, ki črpajo iz baze ESE celo spodbujali. Ker na terenu zaznava izjemno pomembnost dobrega ujemanja (‘matchinga’) med organizacijo in prostovoljcem, ki je pogosto ključna za uspeh projekta in za zadovoljstvo organizacije, je uporaba omenjenega orodja za iskanje prostovoljcev iz programskih držav zelo smiselna. Organizacije lahko do PASS-a dostopajo preko istega vstopnega mesta kot do podatkov v Bazi akreditiranih organizacij.

Movit poziva organizacije, da spodbudite svoje prostovoljce k vpisovanju v bazo in jim pri tem nudite podporo, saj jim na ta način omogočite, da jih najdejo in kontaktirajo organizacije iz tujine.

Več o uporabi orodja PASS najdete tukaj.