Usposabljanje: Digi… digi… digitalizacija vsega – za aktivno vlogo NVO

Digitalizacija je vseprisotna – a kaj to pomeni? Kaj digitalizacija kot ključna sestavina razvojnih ciljev in politik? Ali je digitalna preobrazba res zadnja rešitev za globalne razvojne izzive? Ali prednosti odtehtajo nevarnosti – tehnološko podrejanje družbe in posameznika, ohranjanje obstoječih razmerij moči? NVO niso le stranski udeleženec teh procesov, ki skrbijo za digitalizacijo ranljivih skupin in ozaveščamo o posledicah – kako igrati aktivno vlogo? 

Platforma Sloga vabi na usposabljanje na temo digitalizacije, ki bo potekalo v četrtek, 22. 10. 2020, med 9.30 in 12.00. Na usposabljanju bodo spoznali, kako je digitalizacija povezana z nevladnimi organizacijami in kakšne oblike dejavnosti lahko izvajajo na tem področju.  

V prvem delu bodo predstavljeni ključni pojmi digitalizacije. V drugem delu bo pozornost namenjena digitalizaciji nevladnih organizacij z organizacijskega vidika in posameznih vsebinskih področij. Sledil bo pregled deležniške vloge na področju digitalizacije, ki jih imajo NVO kot zagovorniki in partnerji na projektih. V zaključnem delu bodo predstavljeni scenariji digitalne preobrazbe civilne družbe v prihodnje. Usposabljanje bo vodil Simon Delakorda (Inštitut za elektronsko participacijo – INePA). 

Na delavnico se lahko prijavite tukaj 

Rok prijave je 21. 10. 2020 do 15.00.  

Več informacij lahko najdete tukaj.