Usposabljanje: Skrbni pregled spoštovanja človekovih pravic v gospodarstvu

Konec aprila se je evropski komisar za pravosodje Didier Reynders na srečanju delovne skupine Evropskega parlamenta za odgovorno poslovno ravnanje izrekel za mandatorna, pravno zavezujoča pravila spoštovanja izvajanja skrbnih pregledov. To je izpeljal iz študije, ki jo je Evropska komisija objavila v začetku leta – prostovoljne zaveze spoštovanja človekovih pravic ne zadoščajo za nujne spremembe vedenja na tem področju. Študija je na voljo tukaj 

Platforma Sloga vabi na usposabljaje, kjer bodo obravnavali pravno zavezujoča pravila spoštovanja izvajanja skrbnih pregledov. ki bo potekalo v petek, 23. 10. 2020, med 9.30 in 12.00.  

Na usposabljanju bodo spoznali skrben pregled kot instrument varstva človekovih pravic in varstva okolja. Opredelili bodo trojno vlogo nevladnih organizacij pri  – od izvajanja nadzora nad ravnanjem gospodarstva, zagovorništva do izvajanja svetovanj in drugih podpornih dejavnosti. 

Pogovorili se bodo o možnostih sodelovanja in določili temeljna priporočila za krepitev tega področja v Sloveniji. Mimogrede bomo še nekaj izvedeli o družbeni odgovornosti podjetij, skladnosti politik za trajnostni razvoj in potrebah po krepitiv prostorov civilne družbe. Usposabljanje z elementi delavnice bosta vodili Lucija Glavič in Maruša Babnik iz Ekvilib Inštituta. 

Rok prijave je 21. 10. 2020 do 15.00 preko spletnega obrazca, ki je na voljo tukaj 

Več informacij lahko najdete tukaj