Vabilo k prijavi dobrih praks na področju odprtega izobraževanja in prosto dostopnih izobraževalnih virov

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo od 18. do 20. septembra 2017 potekal 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih. Kongres pripravljata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Urad za UNESCO v sodelovanju z mednarodnima ustanovama Commonwealth of Learning in Creative Commons ter iniciativo OpeningupSlovenia.

Organizacijski odbor kongresa vabi k prijavi dobrih praks na področju odprtega izobraževanja in prosto dostopnih izobraževalnih virov (open education resources – OER) na institucionalni, lokalni, regionalni, nacionalni in EU-ravni ter širše.

Pojavljajo se nove oblike izobraževanja, vedno več je izobraževalnih programov in drugih virov, ki so prek spleta na voljo bodisi brezplačno ali kot plačljivi viri. Odprto izobraževanje je povezava formalnega in neformalnega izobraževanja ob pomoči sodobne tehnologije, ki povečuje dostopnost do znanja in izobraževanja ter omogoča učenje kjerkoli in kadarkoli – ne le v šoli.

Organizator kongresa vabi k prijavi dobrih praks na področju odprtega izobraževanja in prosto dostopnih izobraževalnih virov. Izbranih bo 25 najbolj inovativnih projektov oziroma organizacij, katerim bo organizator omogočil predstavitev na razstavnem prostoru v Cankarjevem domu v času kongresa in predstavitev na spletni strani kongresa.

Prijavijo se lahko šole, javni zavodi, raziskovalni zavodi, podjetja, nevladne organizacije, združenja in posamezniki.

Rok za prijavo je 20. junij 2017.

Več informacij najdete tukaj.