Vabilo k prijavi poletnih prostovoljskih aktivnosti za mlade

Slovenska filantropija vas vabi k prijavi prostovoljskih aktivnosti za mlade in spodbujanju njihovega aktivnega in družbeno odgovornega preživljanja poletnih počitnic.

1. Katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za srednješolce 

Slovenska filantropija bo letos tretjič zbrala in na spletu objavila katalog poletnih prostovoljskih aktivnosti za srednješolce. Vabijo vas, da premislite o tem, kako bi lahko mladostnike, ki obiskujejo srednje šole (oziroma so pravkar končali osnovno šolo), med počitnicami vključili v prostovoljske aktivnosti in jim s tem ponudili priložnost, da naredijo nekaj dobrega in se ob tem tudi učijo za življenje, morda spoznajo kakšen poklic in pridobijo nekaj izkušenj.

Slovenska filantropija bo vse prostovoljske priložnosti za to starostno skupino zbrala in objavila v obliki spletnega kataloga, ki bo javnosti dostopen v juniju 2017 na www.prostovoljstvo.org, širili pa ga bodo tudi preko drugih spletnih medijev.

V katalog bodo vključili prijave, ki bodo vsebinsko ustrezne in ki bodo prispele najkasneje do 23. maja 2017 na e-naslov prostovoljstvo@filantropija.org.

Fotografije: Katalog bo lepši in privlačnejši, če boste dodali svoje fotografije. Prosijo, da jim posredujte samo tiste fotografije, za katere imate dovoljenje za objavo in jih lahko uporabijo. Če so na fotografijah mladoletni, morate imeti dovoljenje staršev oz. skrbnikov za njihovo objavo. Dovoljenj ne pošiljajte.

Pomembno: za vključitev v katalog je potrebno imeti znak Mladim prijazna prostovoljska organizacija. 

Prijavnica je dostopna tukaj.

2. Mladim prijazna prostovoljska organizacija

Članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij lahko pridobijo znak »Mladim prijazna prostovoljska organizacija«. Znak pomeni, da organizacije ravnajo v skladu z Zakonom o prostovoljstvu in znajo dobro mentorsko poskrbeti za mlade, ki še niso dopolnili 18 let. Srednješolci in drugi mladi, ki jih zanima prostovoljstvo, v teh organizacijah dobijo vse potrebne informacije, podporo in se lahko aktivno vključijo v delo pod vodstvom mentorja.

Izjavo za pridobitev znaka Mladim prijazna prostovoljska organizacija najdete tukaj.

Če se boste odločili za pridobitev tega znaka in izpolnjujete navedene pogoje, pošljite ožigosano in podpisano izjavo po pošti na naslov Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana ali pa skenirano na naslov slovenska@filantropija.org. Na e-naslov se lahko obrnete tudi za vse dodatne informacije, ali pa pokličete  01 433 40 24.

Vir: Slovenska filantropija