Vabilo na delavnico za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota

Zavod Movit pripravlja 15. novembra 2019 delavnico za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota, katere namen je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznajo program Evropska solidarnostna enota (ESE) ter da se kakovostno pripravijo na izpolnjevanje vloge za pridobitev znaka kakovosti. 

Delavnica bo potekala od 9.00 do 14.00 v Četrtnem mladinskem centru Ljubljana – Šiška.

Hkrati želi Nacionalna agencija spodbuditi večje poznavanje in višjo kakovost projektov ESE, tako na področju prostovoljstva kot pripravništva in zaposlitev.

Evropska solidarnostna enota v okviru projektov prostovoljstva organizacijam v prvi vrsti omogoča, da za daljše časovno obdobje gostijo prostovoljca iz tujine, v okviru pripravništev in zaposlitev pa nudi podporo za vključevanje pripravnika/novega zaposlenega v organizacijo in novo kulturno okolje.

Na delavnico posebej vabijo predstavnike javnih in zasebnih (lokalnih, nacionalnih, mednarodnih) subjektov (organizacij, zavodov, podjetij ali institucij), ki jih zanima več informacij o programu Evropska solidarnostna enota in pridobitev znaka kakovosti. Vabijo tudi predstavnike organizacij z obstoječo akreditacijo za prostovoljstvo, ki pa želijo v kratkem pridobiti znak kakovosti za pripravništva in zaposlitve.

Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del obsega predstavitev programa in znaka kakovosti, praktični del pa delo po skupinah, kjer boste spoznavali posebnosti programa ESE ter podrobno pregledali vlogo za pridobitev znaka kakovosti.

Prijave udeležencev sprejemajo tukaj, in sicer do ponedeljka, 11. novembra 2019.

Po predhodni najavi organizirajo tolmačenje v slovenski znakovni jezik.

V okviru priprav na pridobitev znaka kakovosti priporočajo, da preučite osnovni dokument o programu Evropska solidarnostna enota – Vodnik po programu, ki je dostopen na podstrani Razpisna dokumentacija.