Vabilo na dogodek ob izdaji vodnika “Greening Youth Information Services”

Eurodesk in ERYICA sta združila moči z namenom zagotovitve smernic in ozadja mladinskemu sektorju, ki se ukvarja z informiranjem mladih, na področju “ozelenitve” info centrov in informacijskih točk ter pri spodbujanju mladih pri njihovih okoljskih ciljih. Rezultat tega dela je vodnik “Greening Youth Information Services”, ki bo predstavljen na Mednarodni dan okolja, ki poteka 5. 6. 2020.

Cilj informiranja mladih ni le to, da se odzovemo na njihove potrebe, interese in želje, ampak tudi da predvidevamo potrebe mladih ter zanje razvijemo ustrezne ukrepe. Namen vodnika je tako, da razišče vlogo informiranja mladih v okviru podnebnih sprememb in kriz, kot tudi da zagotovi konkretne nasvete in primere dobrih praks, ko gre za oblikovanje in zagotavljanje bolj zelenih info centrov.

Ob izdaji vodnika bo potekal dogodek, na katerem bodo sodelovali_e avtorji_ice in sodelavci_ke vodnika, govorki pa bosta tudi predsednici ERYICE in Eurodeska, Jaana Fedotoff in Ingrida Jotkaite, ter podnebna aktivistka Anuna de Wever.

Spletni dogodek bo potekal na Mednarodni dan okolja, 5. 6. 2020, od 14.00 do 16.00 CEST. Na dogodku bo možno postavljati vprašanja govorkam_cem, prav tako pa bo predstavljena struktura publikacije ter številne dobre prakse, ki so vključene v vodnik.

Vprašanja bodo lahko postavljali_e prvi 100. udeleženci_ke preko aplikacije Zoom, ostali_e pa bodo lahko dogodek spremljali_e preko Facebooka.

Prijavnica je na voljo .

Več informacij lahko najdete tukaj.